Over Jasmijn

Ik doe graag datgene waar ik goed in ben én wat ik leuk vind om te doen: het schrijven van (online) teksten.

Stipt als een Zwitserse klok

Werken met strakke deadlines? Fluitje van een cent. Ik hanteer een flexibele planning, waardoor ik opdrachten altijd op tijd af heb. Komt er onverhoopt wat tussen? Dan laat ik je dat direct weten en kom ik met een passende oplossing.

Ohja, hoe zit het met ...?

In eeuwig heen en weer mailen hebben wij allebei geen zin. Laten we daarom eerst kennismaken via Zoom om elkaar beter te leren kennen en de opdracht(en) helder te krijgen. Daarna inventariseer ik alle benodigdheden, zodat ik productief aan de slag kan met de 1e versie.

Open communicatie

Ik draag mijn hart op de tong. Daarom vind ik het fijn als de mensen met wie ik samenwerk ook eerlijk voor hun mening uitkomen, scherpe feedback durven geven en duidelijk aangeven wat zij prettig vinden. Ben je ergens niet tevreden over? Dat is oké, dan gaan we daar aan werken.

Waarom ik freelancer ben geworden

Studie Communicatie

Ik kon eerder praten dan lopen, verslond boeken sneller dan een piranha zijn prooi en vond Nederlands een hartstikke leuk vak op de middelbare school. Toch was deze studiekeuze een verrassing voor mij. Ik had in 6 jaar het Gymnasium afgerond en besloot hierna Bedrijfs- & Consumentenwetenschappen te gaan studeren.

Eenmaal op de universiteit dacht ik: is dit het nou? Dikke pillen lezen, onderzoek doen en strategieën ontwikkelen is allemaal leuk en aardig… maar waar kan ik mijn creativiteit kwijt? Toen besefte ik dat een universitaire studie niet aan mij besteed was en dat een hbo-studie beter bij mij paste. En Communicatie bleek voor mij de perfecte mix te zijn van mijn interesses: marketing, schrijven en de online wereld.

Say bye bye to 9 till 5

8 uur per dag werken, 5 dagen per week en dat 52 weken per jaar in ruil voor een vast salaris, 25 vakantiedagen en een kerstbonus. Waar sommige mensen waarde hechten aan zekerheid, verlang ik naar vrijheid. Dat betekent echter niet dat ik geen harde werker ben, integendeel zelfs! Elke dag probeer ik slimmer, efficiënter en productiever te werken. Zo betaal jij niet de hoofdprijs voor een (web)tekst en heb ik ‘s middags de tijd om een vulkaan te beklimmen, te leren surfen of mijn Duits bij te spijkeren.

Alles online

Als tekstschrijver werk je grotendeels zelfstandig en online. Dus waarom zou je in betonnen kantoorgebouw zitten als je ook in een koffietentje kunt werken? Als de pandemie iets bewezen heeft, is het dat het helemaal niet nodig is om ergens fysiek aanwezig te zijn.